fredag 13 december 2013

Provsvar har kommit

Idag fick jag svaren via brev. TSH 0,24, T4 19 och T3 4,3.

I augusti hade jag TSH 0,13 T4 21 och T3 3,5. Det tyder ju på att det har blivit lite sämre eftersom jag mår som bäst när TSH ligger nära 0. Läkaren skriver i brevet att jag kan fortsätta med samma medicinering om jag mår bra, annars ska jag höra av mig. Det kanske är läge att höra av sig.

Nu har jag medicinering 125 ug Levaxin/dag.

2 kommentarer:

  1. Hej Mona!

    Jag heter Magnus och har skrivit någon kommentar till här på din blogg tidigare.

    Kul att läsa att du mår fortsatt bra!

    Jag mår själv bättre. Slutade med levaxinet som jag mådde dåligt av, men har lyckats repa mig skapligt utan medicinen med mycket vila. Hade stora problem med att olika kroppsdelar somnade på natten när jag slutade med levaxinet.

    I sommras hade jag 6.0 på tsh som sämst, nu har jag 3.7 obehandlat. Har fortfarande symptom. Ont i halsen och ner mot bröstet till. Sexuella problem. Ingen gnista i vardagliga livet. Känner att jag vill ha rejält varmt på rummet när jag sover.

    En tanke som skrämmer mig är vad som händer om jag börjar leva ett normalt aktivt liv igen, knappast räcker väll ämnesomsättningshormonet till då och jag går in i väggen igen.

    Skall försöka få en person som visat intresse för sjukdomstillståndet, till skillnad från de pappskallar till läkare jag träffat på, att ta lite relevanta prover på mig och ge goda råd.

    Menar du att du känner skillnad på en så liten stegring på tsh eller stirrar du dig blind på siffrorna?

    Håller med om att tsh värdet ger ett rätt bra mått på hur man mår. Tror att jag själv skulle kunna gissat mina värden rätt bra.

    Ett gott nytt år tillönskar jag dig!

    Hälsningar Magnus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej igen!
      Tack för att du tittar in här lite då och då! Och tack för ditt långa brev.

      Oj vad intressant att du har blivit bättre när du inte äter Levaxin! Själv är jag övertygad om att jag inte skulle klara mig utan!

      Jag förstår att du känner dig orolig för hur kroppen ska reagera om du börjar leva ett normalt aktivt liv igen. Min erfarenhet säger att det inte går att helt plötsligt börja leva ett sådant när man har hypotyreos, inte utan någon form av hjälp. Tröttheten och nedstämdheten drar ner än innan man ens har hunnit försöka tycker jag. Men några reflektioner;

      Har du vänt dig till en endokrinologimottagning? Om inte, kan det vara värt ett försök.

      Har du testat Eva Renners diet? http://evarenner.blogspot.se/2012/02/gick-ner-15-kilo-i-vikt-pa-ca-2-manad.html Hon blev fri från sina symtom genom en speciellt kost och behöver nu inte Levaxin längre.

      Har du funderat på naturligt sköldkörtelhormon? Kanske annars något för dig som inte tål Levaxin?

      Eller kombon Levaxin och Lio? Vilket innebär mindre Levaxin.

      Och som svar på din fråga. Nej, jag stirrar mig inte blind på siffrorna. Det brukar läkarna göra så att det räcker... Men snarare visade siffrorna denna gång, samma som jag har känt i mitt mående, att jag mår sämre, att det går åt fel håll liksom. När jag mår bra, kollar jag knappt mina värden längre. Det spelar ju liksom ingen roll vad de skulle visa så länge jag mår bra. Jag har fått en gäng blodprovsremisser och går och lämnar prover när jag känner att det inte är som det ska i kroppen.

      Jag önskar dig också ett gott nytt år. Hoppas så att du ska få tillfriskna under 2014. Stort lycka till och skriv gärna igen och berätta hur det går!

      Kram Mona

      Radera